BACK to Ragland Ministries

ALEGE VIATA SI VEI TRAI

de
Joe si Nan Ragland


Dumnezeul nostru Creator este Datatorul oricarui dar bun si perfect, care nu se uita la fata omului. El este bun fata de toti, iar mila Lui este peste toate lucrarile Sale- inclus fiind si tu!
Dumnezeu nu este autorul raului sau al infrangerii. Prin urmare, El nu are de daruit nimic din acestea. Raul si dezastrul in viata nu vin de la Creatorul nostru iubitor, ci de la dusmanii omenirii – satan si duhurile demonice ale acestuia. Dumnezeu L-a trimis pe Isus sa distruga lucrarea adversarului nostru si sa ofere viata din belsug.

Hotul (Satan) nu vine decat sa fure, sa injunghie si sa prapadeasca. Eu (Isus) am venit ca oile sa aiba viata, si s-o aiba din belsug (Ioan 10:10).

Fiul lui Dumnezeu S-a aratat ca sa nimiceasca lucrarile diavolului ( I Ioan 3:8).

Dumnezeu a gasit o cale pentru tine ca sa fi eliberat de puterea diavolului si de pacat, care intotdeauna va avea ca rezultat moartea. El a conceput un plan maret care, atunci cand este urmat, va asigura victorie si viata din belsug – acum si in veacurile viitoare. Noi credem ca prin citirea acestui mesaj, vei intelege darul minunat al lui Dumnezeu si vei - alege viata si vei trai!

Ti-am pus inainte viata si moartea, binecuvantarea si blestemul. Alege viata ca sa traiesti (Deuteronom 30:19)

Cine are pe Fiul are viata; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu nu are viata (I Ioan 5:12).Capitolul 1
Vei trai vesnic

Cuvantul lui Dumnezeu invata faptul ca tu esti o fiinta alcatuita din trei componente:

(Fie ) ca duhul vostru, sufletul vostru si trupul vostru sa fie pazite intregi, fara prihana ...
(I Tesaloniceni 5:23).

Pentru a explica mai departe:
Tu esti un duh.
Tu ai un suflet (minte, emotii, vointa).
Tu traiesti intr-un trup.

Multi oameni acorda mult timp trupurilor si mintilor lor, fara sa acorde importanta valorii imense pe care duhurile lor o au, din care ies izvoarele vietii.
Duhul tau uman, omul din interior, reprezinta adevarata ta persoana – partea din tine care niciodata-- nu va inceta sa existe. Cand trupul fizic moare, duhul tau va trai vesnic, deoarece duhurile nu pot muri.
Adevarata chestiune este, totusi, daca tu vei alege sa traiesti vesnic cu Dumnezeu, sau vei fi indepartat pentru totdeauna din prezenta Lui.

Caci plata pacatului este moartea; dar darul fara de plata al lui Dumnezeu este viata vesnica... (Romani 6:23)

Oricine nu a fost gasit in cartea vietii a fost aruncat in lacul de foc (Apocalipsa 20:15).

(Multi) vor merge in pedeapsa vesnica, iar cei neprihaniti vor merge in viata vesnica (Matei 25:46).


Capitolul 2
Neprihanirea vine numai prin
re-nasterea duhului tau

Neprihanirea denota faptul ca o persoana are o situatie potrivita in ochii lui Dumnezeu. Dumnezeu se uita la tine, si iti raspunde ca si cum nu ai fi pacatuit niciodata!
Indiferent de toate faptele bune si moralitatea lor remarcabila, toti au pacatuit, fiind lipsiti de slava lui Dumnezeu.

Daca spunem ca nu avem pacat, ne inselam pe noi insine, si adevarul nu este in noi
(I Ioan 1:8) .

Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu (Romani 3:23).

Tu poti deveni neprihanit si poti primi darul lui Dumnezeu al vietii vesnice numai acceptandu-L pe Isus ca si Salvator si Domn.Credinta in Numele lui Isus Christos este singura cale prin care tu poti obtine salvare si impacarea cu Dumnezeu.

Nu pentru faptele facute de noi in neprihanire , ci pentru indurarea Lui... (Tit 3:5).

In nimeni altul ( afara de Isus Christos) nu este mantuire, caci nu este sub cer nici un alt nume dat oamenilor, in care trebuie sa fim mantuiti (Fapte 4:12).

Eu (Isus) sunt calea, adevarul si viata: nimeni nu vine la Tatal decat prin mine (Ioan 14:6).

Dupa ce primul om, Adam, a pacatuit si a pierdut relatia pe care o avea cu Dumnezeu, a devenit necesar ca duhul fiecarui om sa fie renascut ( facut nou) pentru ca sa apoi se poata apropia de un Dumnezeu sfant si sa se bucure de viata vesnica impreuna cu El. Nici chiar membrii bisericii, daca nu exista o Nastere din Nou, nu pot oferi o stare potrivita si o partasie cu Dumnezeu.

Daca un om nu se naste din nou, nu poate vedea imparatia lui Dumnezeu (Ioan 3:3).

Este evident ca nu putem intra din nou in pantecele mamei noastre pentru a fi nascut inca o data, deci, la ce se referea oare Isus? Nasterea din nou este o recreare a duhului uman infaptuita de puterea divina a Duhului Sfant Dumnezeiesc. In momentul Nasterii din Nou a unei persoane, chiar viata lui Dumnezeu este impartasita in interior, perfectionand omul dinlauntru care va trai vesnic.

Ce este nascut din carne, este carne, si ce este nascut din Duh, este duh (divin) ( Ioan 3:6).


Capitolul 3

Nasterea din nou are loc
numai prin Isus Christos

Dumnezeu a trimis pe Fiul Sau, Cuvantul facut trup, in lume. Isus, nascut dintr-o fecioara, a fost atat Dumnezeu cat si om.

La inceput era Cuvantul ( Isus), si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu (Ioan 1:1).

Iata, fecioara va ramanea insarcinata, va naste un fiu, si-i va pune numele Emanuel, care inseamna Dumnezeu este cu noi (Isaia 7:14; Matei 1;23).

Dumnezeu a fost aratat in trup, a fost crezut in lume, a fost inaltat in slava ( I Timotei 3:16).

Isus a trait o viata fara de prihana – ceva ce nimeni nu ar putea sa faca! Apoi El a devenit de buna voie jertfa, varsandu-Si sangele pe cruce ca sa plateasca pedeapsa pacatelor noastre. Murind si apoi fiind ingropat, Isus a fost literalmente inviat dintre cei morti in a treia zi de catre Tatal Sau Dumnezeu.

Dumnezeu a inviat pe acest Isus, si noi toti suntem martori ai Lui ( Fapte 2:32).

Noi (martori) am marturisit despre Dumnezeu ca a inviat pe Christos... ( I Corinteni 15:15).

(Isus a fost) declarat Fiul lui Dumnezeu... prin invierea Lui din morti ( Romani 1:4).

Dupa invierea Sa, Isus a fost vazut de mai mult de cinci sute de martori de-a lungul unei perioade de patru zeci de zile, dupa care El s-a inaltat la cer su acum este la dreapta Tatalui Dumnezeu.

Christos a murit pentru pacatele noastre ... a fost ingropat si a inviat a treia zi.. Dupa aceasta, El a fost vazut de peste cinci sute de frati deodata... ( I Corinteni 15: 3-6).

(Isus) S-a infatisat viu ( dintre cei morti)... prin multe dovezi, fiind vazut de ei timp de patruzeci de zile... ( Fapte 1:3).

Pe cand se uitau ei la El, ( Isus) S-a inaltat la cer; si un nor L-a ascuns din ochii lor (Fapte 1:9).

(Isus) S-a inaltat la cer si a sezut la dreapta lui Dumnezeu ( Marcu 16:19).

Cand Isus a inviat din morti, El a biruit pe satan, oferind omenirii singura cale de scapare de sub domnia pacatului si primind impacare cu Dumnezeu.
Chiar in acest moment Isus este viu si este in cer cu Tatal Lui, facand posibila nasterea din nou si viata vesnica tuturor, inclusiv tu, celor care vor alege sa il primeasca pe El ca si Domn si Stapan in vietile lor.

Dumnezeu L-a inaltat ( pe Isus) dintre cei morti, si L-a pus la dreapta Lui in locurile ceresti...( Efeseni 1:20).

(Isus) poate sa mantuiasca in chip desavarsit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentru ca traieste pururea ca sa mijloceasca ( ca un avocat) pentru ei (Evrei 7:25).


Capitolul 4

Naste-te din nou

Acum este ziua mantuirii tale! Nu intarzia!

“Iata ca acum este vremea potrivita; iata ca acum este ziua mantuirii (2 Corinteni 6:2).

Astazi daca auziti glasul Lui (Cuvantul), nu va impietriti inimile (Evrei 4:7).

Trebuie sa te nasti din nou (Ioan 3:7).

Nasterea din nou este un dar de la Dumnezeu pentru tine. Nu poate fi castigat; el pur si simplu trebuie primit prin credinta si infaptuirea Cuvantului lui Dumnezeu, stiind ca Dumnezeu nu minte. El va face exact ceea ce cuvantul Lui declara.

Caci prin har ati fost mantuiti prin credinta (crezand); si aceasta nu vine de la voi: este darul lui Dumnezeu; nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni (Efeseni 2:8-9).

Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea ca a dat pe singurul Sau fiu ca oricine crede in El sa nu moara, ci sa aiba viata vesnica (Ioan 3:16).

Nu exista pacat mai mare care sa te tina despartit de Dumnezeu decat acela al respingerii Fiului Sau, Isus, ca si Salvator si Domn.

Dumnezeu si arata dragostea fata de noi prin faptul ca , pe cand eram noi pacatosi, Christos a murit pentru noi ( Romani 5:8).

Pe cel ce vine la mine ( la Isus) nu-l voi izgoni afara ( Ioan 6:37).

A fi nascut din nou este un simplu act de inima si de rostire:

Daca marturisesti cu gura ta pe Isus ca Domn, si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti , vei fi mantuit (Romani 10:9).

Crezand in inima ta ca isus este Fiul lui dumnezeu si ca Dumnezeu L-a inviat din morti, nasterea ta din nou va avea loc instantaneu atunci cand marturisesti pe Isus ca Domn si Mantuitor in viata ta.

Duhul Sfant se va alatura duhului tau, aducand chiar viata si natura lui Dumnezeu in omul tau din interior. In acel moment, spiritul tau va fi innoit si sfintit, oferindu-ti dreptul de a sta inaintea lui Dumnezeu pentru vesnicie.

Multi sunt inselati, crezand ca ei poseda viata vesnica doar pentru faptul ca numele lor se afla pe lista de la biserica, pentru ca fac fapte bune, sau ca umreaza anumite traditii religioase. Totusi, fara o nastere din nou dupa Scripturi, nu exista intrare in familia lui Dumnezeu si, prin urmare, nu pot avea viata vesnica in Imparatia lui Dumnezeu.

Astfel, daca nu L-ai primit niciodata pe Isus ca si Mantuitor si Domn in viata ta, sau daca te indoiesti ca ai avut nasterea din nou, trebuie sa rezolvi aceasta problema chiar acum, odata pentru totdeauna, inaintea Creatorului tau. Chiar in acest moment alege sa intri intr-o relatie cu Dumnezeu, si incepe sa traiesti din belsug viata acum si pentru totdeauna.

Roaga-te marturisind urmatoarele, ca sa-ti poti auzi si tu vocea. Crede fiecare cuvant din toata inima ta, si vei primi nasterea din nou instantaneu:

Draga Tata din ceruri,

Vin inaintea Ta in Numele lui Isus.
Cred cu toata inima mea ca Isus Christos este Fiul Tau si ca Tu L-ai inviat din morti.
Renunt la pacat.
Renunt la trecut.
Ma pocaiesc si ma intorc de la rau.
Aleg viata!
Acum il primesc pe Isus Christos in viata mea ca si Mantuitorul pacatelor mele, Cel care ma scapa de iad is de puterea lui satan.
Te marturisesc pe Tine , Isus, ca si Domnul meu.
Din acest moment eu apartin Tie!
Te voi urma, Isus, pentru restul vietii mele.
Tu esti liderul si ghidul meu.
Nu ma voi rusina de Tine, Doamne Isuse.
Te voi marturisi pe Tine inaintea oamenilor.
Eu cred chiar acum ca sunt crestin.
Duhul Sfant s-a alaturat duhului meu uman, si sunt nascut din nou.
Isus este Mantuitorul si Domnul meu!
Iti multumesc, Tat Ceresc, pentru ca mi-ai oferit viata din belsug, viata vesnica!
In numele lui Isus, amin!

Semnatura ______________
Data_________ Ora_______


Capitolul 5
Bun venit in familia lui Dumnezeu

Felicitari! Ne bucuram si iti spunem bun venit in familia lui Dumnezeu! Acceptarea lui Isus Christos in viata ta ca si Domn si Mantuitor este cea mai importanta decizie pe care ai luat-o. Ai ales viata! Acum Dumnezeu este Tatal tau pentru totdeauna, si tu esti copilul Lui!Isus nu te va parasi niciodata.
Duhul tau este acum recreat, curatit, si pentru totdeauna perfect. Tu ai o noua viata, cu un nou inceput!

Daca cineva este in Christos este o faptura noua; cele vechi s-au dus iar toate lucrurile s-au facut noi (2 Corinteni 5:17).

Si voi care erati morti in greselile si in pacatele voastre, ati fost adusi la viata impreuna cu Christos (Efeseni 2:1).

Caci voi sunteti templul Dumnezeului cel Viu; dupa cum Dumnezeu a spus , Eu voi locui in ei, si voi umbla cu ei; si voi fi Dumnezeul lor, si ei vor fi poporul Meu ( 2 Corinteni 6:16).

Nasterea din nou nu se bazeaza pe sentimente, ci pe faptul ca tu ai actionat dupa cuvantul lui Dumnezeu. Tu esti acum “nou” in Isus Christos, si nu vei fi niciodata despartit de dragostea tatlui. Daca satan incepe sa puna indoiala in inima ta cu privire la nasterea ta din nou, aminteste-ti ca ai primit cuvantul neschimbator al Tatalui tau cu privire la viata vesnica!

Este imposibil ca Dumnezeu sa minta... (Evrei 6:18).

Toti cei ce cred in El ( isus Christos) vor primi iertarea pacatelor lor ( Fapte 10:43).

Cel care crede in Fiul ( Isus Christos ) are viata vesnica.. (Ioan 3:36).

Pentru a ilustra nasterea ta din nou, ia aminte la un nou nascut pe care mama nu si l-a dorit.Acum imagineaza-ti cea mai buna familie posibila: o familie care-l iubeste pe Dumnezeu si ii iubeste pe oameni; o familie care traieste pentr ua darui! Aceasta familie il iubeste pe acel prunc nedorit, si in cele din urma se hotaraste sa il adopte ca pe propriul lor copil. Ii daruiesc propriul lor nume si au grija de el ca si cum ar fi fost propriul lor copil.
Ce s-a intamplat de fapt in aceasta ilustratie? E ca si cum copilul a fost , primind un alt set de parinti cu o noua mostenire! De ce? Nu pentru ca pruncul ar fi facut ceva in aceasta privinta ca sa merite noul statut, ci mai degraba, pentru ca parintii pur si simplu l-au iubit pe copil si i-au acordat favoare. Responsabilitatea copilului este nu de a re-plati acestor parinti, ci de a raspunde la aceasta noua nastere primind cu recunostinta tot ceea ce familia ofera.
Asa stau lucrurile si cu nasterea din nou . Odata ce ai fost nascut din nou, ocupa-te in mod principal de acceptarea cu recunostinta a tot ceea ce ti s-a oferit. Incepe sa te comporti ca si parte din familia lui Dumnezeu, impartasind privilegiile si responsabilitatile noii tale mosteniri.

Noi am primit un duh de infiere care ne face sa strigam : “Aba, adica Tata!”
(Romani 8:15).

Insusi Duhul adevereste impreuna cu duhul nostru ca suntem copii, suntem
si mostenitori : mostenitori cu Christos... ( Romani 8:16,17).

Iata ce dragoste ne-a aratat Tatal, ca sa fim numiti fii ai lui Dumnezeu...(1
Ioan 3:1).


Capitolul 6

Acorda atentie Cuvantului lui Dumnezeu


Acum, de cand esti nascut din nou, duhu ltau este innoit, desi trupul tau fizic si sufletul nu s-au schimbat. Totusi, pe masura ce crezi si marturisesti Cuvantul lui Dumnezeu in fiecare zi, mintea ta va fi innoita in mod progresiv, dezvoltand o armonie intre suflet si duhul nou nascut.
Aceasta alianta a sufletului si a duhului prin Cuvantul lui Dumnezeu este una puternica. Te va intari pentru ca sa poti domina trupulsi , prin urmare, sa poti urma voia Tatalui Ceresc.

Nu lasati, prin urmare, pacatul sa domneasca in trupul vostru muritor, si sa nu mai ascultati de poftele lui. (Romani 6:12).

Aduceti-va trupurile voastre ca jertfa vie, sfanta, placuta lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastra o slujba duhovniceasca. Sa nu va potrivit chipului veacului acestuia, ci sa va prefaceti prin innoirea mintii voastre... (Romani 12:1,2).

Caci ati fost rascumparati cu un pret. Proslaviti dar pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. (1Corinteni 6:20).

Cuvantul lui Dumnezeu scris, Biblia, este acum manualul tau pentru viata, si poate fi aplicat in fiecare situatie. Cand este folosit cu dragoste, Cuvantul lui Dumnezeu te va ajuta intotdeauna sa triumfezi.

Implinind Cuvantul lui Dumnezeu ajutorul lui divin va fi activat in viata ta, si daca Dumnezeu e cu tine, cine va fi impotriva ta?

Cauta sa te infatisezi inaintea lui Dumnezeu ca un om incercat, ca un lucrator care n-are de ce sa-i fie rusine, si care imparte drept Cuvantul adevarului.(2 Timotei 2:15).

Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna (2 Timotei 3:16,17).

Cuvantul lui Dumnezeu este un document legal, pecetluit prin sangele Domnului Isus. Binecuvantarile incluse in acesta sunt pentru beneficiul tau. Dumnezeu doreste ca tu, copilul Sau, sa experimentezi plinatatea bucuriei in aceasta viata, precum si in veacurile ce vor veni.
Cand gasesti un verset ce defineste ceea ce tu esti, si ceea ce tu ai, in Christos, crede-l si marturiseeste-l cu gura ta. Refuza sa vorbesti impotriva a ceea ce Cuvantul lui Dumnezeu spune despre tine. Intarind in mod consecvent aceste promisiuni si adevaruri, ele vor deveni realitate in viata ta.

Oricine... va crede ca acele cuvinte pecare El le spune se vor infaptui; acela va avea lucrul cerut (Marcu 11:23).

Permite-ne sa te ajutam in vederea innoirii mintii tale, si maturizarii in Christos, prin a-ti cere sa marturisesti in mod frecevnt urmatoarele:

Eu marturisesc cu gura mea ca isus Christos este Domnul meu si cred din toata inima mea ca Dumnezeu L-a inviat din morti; prin umrare, sunt mantuit (Romani 10:9)

Eu sunt copilul lui Dumnezeu, nascut din nou din samanta nepieritoare a Cuvantului lui Dumnezeu (1 Petru 1:23).

Numele meu este scris in Cartea Vietii a Mielului (Apocalipsa 21:27).

Eu sunt Lumina lumii (Matei 5:14).

Sunt scapat de puterea intunericului si mutat in Imparatia Fiului Sau drag (Coloseni 1:13).

Trupul meu este templul Duhului Sfant: prin umrare, Ii dau slava lui Dumnezeu in trupul si in duhul meu, care apartin lui Dumnezeu (1 Corinteni 6:19,20).

Eu sunt transformat prin innoirea mintii mele (Romani 12:2).

Dumnezeu nu mi-a dat un duh de frica, ci unul de putere, dragoste, si o minte sanatoasa (2 Timotei 1:7).

Lucrurile merg bine si sunt sanatos, precum si sufletul meu este prosper ( 3 Ioan 2).

Imi arunc toate grijile inaintea lui Dumnezeu, pentru ca El are grija de mine ( 1 petru 5:7).

El nu ma va parasi niciodata (Evrei 13:5).

Eu merg prin credinta, nu prin vedere (2 Corinteni 5:7).

Uit lucrurile care sunt in urma si merg inainte sa apuc lucrurile care ma asteapta
( Filipeni 3:13).

Roada duhului meu nou-nascut este dragoste, bucurie, pace, indelunga-rabdare, bunatate, credinciosie, blandete, si infranarea poftelor (Galateni 5:22, 23).

Pot totul in Christos, care ma intareste (Filipeni 4:13).

Il iubesc pe Dumnezeu pentr uca El m-a iubit mai intai (1 Ioan 4:19).

Cresc din ce in ce mai mult in dragoste ( 1Tesaloniceni 3:12).

Sunt un inplinitor al Cuvantului si nu doar un ascultator (Iacov 1:22).

Mai mare este Cel care este in mine decat cel care este in lume (1 Ioan 4:4).

Eu ma supun lui Dumnezeu; ma opun diavolului in Numele lui Isus si prin Cuvantul lui Dumnezeu, si el va fugi de la mine (Iacov 4:7).

Ma imbrac in Domnul Isus Christos, si nu voi purta grija de firea pamanteasca, pentru ca sa-i trezesc poftele (Romani 13:14).

Ma incred in Domnul cu toata inima mea si nu ma bizui pe intelepciunea mea. In toate caile mele Il voi recunoaste pe El, si El imi va calauzi pasii (Proverbe 3:5-6).

Eu sunt puternic in Domnul si in taria Sa ( Efeseni 6:10).

Domnul meu va ingriji de toate trebuintele mele dupa bogatia Sa in slava, in Isus Christos ( Filipeni 4:19).

Eu sunt un ambasador pentru Isus Christos si voi impartasi adevarul cu altii plin de curaj (2 Corinteni 5:20).

Eu sunt un invingator prin sangele Mielului , si prin cuvantul marturiei mele (Apocalipsa 12:11).

Daca Dumnezeu e cu mine, cine va fi impotriva mea (Romani 8:31) ?

Cel care a inceput acea lucrare buna in mine o va duce la bun sfarsit (Filipeni 1:6).

Eu ma bucur in Domnul intotdeauna (Filipeni 4:4).

Eu caut mai intai imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate celelalte lucruri vor fi adaugate pe deasupra ( Matei 6:33).

Cand Christos care este viata mea va aparea, atunci si eu voi aparea cu El in glorie (Coloseni 3:4).

Incepe sa petreci timp in Cuvantul lui Dumnezeu in fiecare zi, descoperind drepturile tale, privilegiile si responsabilitatile tale ca si nou crestin. Stabileste-te cu tarie in promisiunile lui Dumnezeu, considera-te un victorios mai degraba decat un infrant. Asa cum mancarea naturala iti intareste organismul, Cuvantul lui Dumnezeu iti va intari duhul si sufletul.

Ca niste prunci de curand nascuti, sa doriti laptele duhovnicesc si curat, pentru ca prin el sa cresteti spre mantuire (1 Petru 2:2).

Printr-o participare activa in Cuvantul lui Dumnezeu, credinta in El se va dezvolta , iar puterea de a primi de la El va creste.

Credinta vine prin auzire, iar auzirea prin Cuvantul lui Dumnezeu (Romani 10 :17).

Fara credinta este imposibil sa fim placuti lui Dumnezeu : caci cin se apropie de Dumnezeu trebuie sa creada ca El este, si ca El rasplateste pe cei ce-L cauta (Evrei 11:6).

Capitolul 7
Umbla in lumina vietii

Pentru ca esti nascut din nou, tu trebuie sa mergi zilnic in lumina implinind portiunile din Cuvantul lui Dumnezeu pe care le cunosti. Actionand prin credinta asupra fiecarui adevar care este revelat, tu vei creste in intelepciune si vei avea belsug de binecuvantari!

Apoi Isus a spus celor... care credeau in El , “daca ramaneti in Cuvantul Meu ( Isus Christos) veti cunoaste adevarul , si adevarul va va face liberi” (Ioan 8:31, 32).

Cel ce ma urmeaza (pe Isus Christos) nu va umbla in intuneric , ci va avea lumina vietii (Ioan 8:12).

Ci fiti implinitori ai Cuvantului, si nu doar ascultatori ... (Iacov 1:22).

Dumnezeu doreste nu numai o relatie cu copii sai, ci si o partasie. Aceasta dorinta vie a Tatalui nostru Ceresc este satisfacuta prin comuniunea cu copiii Lui in rugaciune.

In plus, atunci cand apelezi la Dumnezeu Tatal prin credinta in Numele lui Isus, i se ofera Lui acces direct pentru a iti implini tie nevoile. Partasia cu Tatal este esentiala experimentarii binecuvantarilor ceresti chiar aici pe pamant.

Orice veti cere de la Tatal in Numele meu ( Isus), El va va da (Ioan 16:23).

In orice lucru aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri cu multumiri (Filipeni 4:6).

Ca un copil ascultator al lui Dumnezeu, tu poti deveni victorios in toate circumstantele. Totusi, trebuie sa avansezi spre maturitate urmandu-L pe Isus in mod consecvent. Este esential, deci, ca tu sa te alaturi imediat si sa participi regulat la o biserica locala unde Isus este glorificat si unde Cuvantul lui Dumnezeu este proclamat cu autoritate si putere.

Sa nu parasim adunarea noastra ... (Evrei 10:25)

De asemenea trebuie sa fi botezat in apa in concordanta cu porunca lui Isus, ca semn al abandonarii vietii tale cele vechi si al imbratiserii vietii cele noi.

Mergeti, deci, si invatati toate natiunile, botezandu-i in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh (Matei 28:19).

Noi deci, prin botezul in moartea Lui, am fost ingropati impreuna cu El, pentru ca, dupa cum Christos a inviat din morti, prin slava Tatalui, tot asa si noi sa traim o viata noua (Romani 6:4).

Trairea in lumina inseamna umblara in dragostea lui Dumnezeu. Fiindca ai fost nascut din nou, natura ta este una de dragoste in Tatal Ceresc.Acum ai posibilitatea de a trai o viata fara egoism, aducand mari binecuvantari pentru altii si succes tie! Dragostea va face din tine tot ceea ce ti-ai dorit vreodata. Urmand legea dragostei, nu vei esua nicicodata!

Dragostea lui Dumnezeu a fost turnata in inimile noastre prin Duhul Sfant care ne-a fost dat (Romani 5:5).

Acela care iubeste... ramane in lumina... (1 Ioan 2:10).
Dragostea niciodata nu va pieri...(1 Corinteni 13:8).

Domnul este constient ca, desi crestini fiind, noi nu suntem imuni in comiterea greselilor. Asa cum o persoana nu este nascuta matura fizic, la fel, maturitatea spirituala nu se manifesta instantaneu.
In mod special in anii timpurii, de formare in umblarea ta cu Christos, poate vei vedea ca nu te comporti conform cu standardul ilustrat in Cuvantul lui Dumnezeu. Totusi, nu descuraja! Tu inca esti copilul lui Dumnezeu si El va ajuta si va restaura comuniunea si partasia ta cu El, atunci cand neascultarea ta a avut efecte negative asupra acesteia.
In caz ca gresesti, cere iertare imediat de la Tatal tau Ceresc, stiind ca El este credincios Cuvantului Sau ca sa te curateasca si sa stearga amintirea tuturor relelor facute de tine. Intotdeauna iarta-te pe tine, mergi inainte bucurandu-te in harul si in cunostinta Domnului Isus Christos!

Daca ne marturisim pacatele , El ( Dumnezeu Tatal) este credincios si drept sa ne ierte pacatele, si sa ne curateasca de orice nelegiuire (1 Ioan 1:9).

Capitolul 8
Lumineaza

Sarcina ta in lume azi este sa impartasesti despre darul vietii vesnice pe care Dumnezeu Il pune la dispozitie. Alege sa fi o binecuvantare!

Lumineaza lumina Cuvantului lui Dumnezeu din aceasta carte si pentru alte persoane care nu au fost nascute din nou, sau celor care pun la indoiala veridicitatea relatiei lor cu Dumnezeu. Ca si ambasador pentru Christos, vei influenta destine vesnice, eliberand oameni de sub jugul intunericului si aducandu-i la lumina vesnica!

Fara plata ati primit, fara plata sa dati (Matei 10:8).

Acum ca ai ales viata in Christos – du-te si traieste cu adevarat!

BACK to Ragland Ministries